Tietoa sivuista ja kirjoittajasta

Olen historiantutkija, dosentti ja vuosina 2017-2020 myös Suomen ja Pohjoismaiden historian professori. Näiltä sivuilta löytyy huvin, hyödyn ja harjoituksen vuoksi pidetty blogi, jonka lastut sivuavat historiaa ja muutamia muita kirjoittajaa kiinnostavia aiheita lehtimaailmasta maailmantalouteen. Joissakin bloggauksissa on myös englannin- tai ruotsinkielisiä tiivistelmiä (ks. Aiheet > In English tai > På svenska).

Olen siirtänyt joitakin aiempia kotisivutekstejäni pikku hiljaa tänne, joten hakemistosta löytyy myös curriculum vitae sekä julkaisuluettelo. Media-sivu puolestaan kertoo ajankohtaisista tai äskettäisistä julkaisuista ja esiintymisistä. Aiemmasta tutkimuksestani on tietoja vanhoilla kotisivuillani, osoitteessa http://users.utu.fi/anulah. ”Kotiseutublogia” päivitän osoitteessa http://hyuffwingae.wordpress.com/ ja toinen seutublogi löytyy osoitteessa http://savitaipaleenseutu.wordpress.com

Jotain vähän muuta löytyy täältä:  Ultra-Condensed Pride and Prejudice

FT, dosentti Anu Lahtinen on historiantutkija ja vuosina 2017-2020 Suomen ja Pohjoismaiden historian professori (Helsingin yliopisto, ma.), jonka työtä ohjaa intohimoinen omistautuminen historialliselle tiedolle ja tiedon saatavuudelle. Hänen erityisaloihinsa kuuluvat Pohjolan myöhäiskeskiaika ja 1500-luku. Hän on väitellyt Turun yliopistossa ja työskennellyt tutkijana Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa. Vuosina 2013-2016 Lahtinen kirjoitti Hyvinkään seudun historiateoksen. Lahtinen on Turun yliopiston Suomen historian dosentti ja Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti. Vuosina 2016-2020 hän toimii Historiallisen Aikakauskirjan päätoimittajana, ja vuosiksi 2016-2022 hänet on valittu Tilaushistoriakeskuksen hallituksen puheenjohtajaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: