Maunu ja muut mietoislaiset

Mietoisissa avattiin tänään kotiseutuviikot. Aurinkoisessa säässä peltoaukeat, vanha Tavastilan pihapiiri ja lähiseudun maisemat uhkuivat hyvinvointia ja hyvää mieltä. Leppoisat juhlavieraat rupattelivat keskenään vanhoista koulukavereistaan ja elämänvaiheistaan, ja Mietoisten nimikkovalssi soi aurinkoisessa duurisävelmässä.

Mietin, että ehkä paikkakunnan poika, kronikoiden ylistämä Maunu II Tavast oli hyvä tyyppi yksinkertaisesti siksi, että seudulla jo 1300-luvulla vallitsi leppoisan nasevasti sanaileva tekemisen meininki? Maunu sitten vaan purevan hyväntahtoisesti naljaillen sovitteli talonpoikais- ja muitakin kapinoita ja rettelöitä ja sopi kirkolle tehtävistä lahjoituksista. 

Alla muutamia kuvia Tavastilan kotiseutumuseosta. Ohikulkumatkalla olevia lapsiperheitä voisi pistäytyessä viihdyttää  maatilapienoismalli, vanhan ajan koululuokka sekä vitriinillinen historian ja satumaailman nukkehahmoja – mukana Ruusunen, Maunu Tavast,  Lehtisten Henrik Flemingin epitafissa kuvattu perhe ja monia muita (samoja henkilöitä os http://www.mynamaenseurakunta.fi/sites/mynamaenseurakunta.fi/files/jaetut/_MG_6534.jpg). http://www.mynamaenseurakunta.fi/kirkot-ja-muut-tilat/mynamaen-kirkko

Nuket on tehnyt nukketaiteilija Esteri Railakka (1906-1988). Museossa on myös torppareiden taksvärkkipoletteja, paikallisen terveyssisaren työvälineistö sekä paikallisia käsitöitä vuosien varrelta.

Mietoisten kotiseutumuseo http://www.museot.fi/museohaku/index.php?museo_id=21523 avoinna vuonna 2012 kesä-elo ma-pe 10-15, su 12-15 ja sopimuksesta. Lasten museopäivä tiistaina 3.7.2012 klo 16-19

Maunu II Tavast ja Henrik Flemingin perhettä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: