Kovaa peliä kuninkaallisessa kirjastossa

Kaikenlaisia väärinkäytöksiä, manipulointia ja valheita piilee monessa ulospäin siistissä organisaatiossa. Joskus kyse on organisaation sairaudesta, joskus yksittäinen toimija on ottanut oikeuden omiin käsiinsä.

Sillä, joka alkaa epäillä, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää, on kova paikka, kun pitäisi löytää kunnon johtolankoja ja vahvistusta sille, miksi ja millaiset asiat tuntuvat olevan pielessä, jos muiden mielestä kaikki on hyvin. Oma hankaluutensa on siinäkin, että aina löytyy niitä, joiden mielestä ongelmat on paras painaa villaisella, jottei julkisivu kärsi.

Epämääräinen huoli johti Tukholman kuninkaallisen kirjaston (kungliga biblioteket, KB) virkailijat etsimään salaperäistä kirjavarasta. FST5 esitti hiljattain aiheesta puolifiktiviisen ja visuaalisesti hienon tv-sarjan, netissä kuunneltavissa on puolestaan Ruotsin radin dokumentti samaisesta todellisesta tapahtumasarjasta.

Kirjastonhoitajia vaivasivat havainnot siitä, että kallisarvoiset kirjat olivat joutuneet kadoksiin – kirjakortistoista löytyi puolittain irtireväisty kortti, hyllyissä oli tyhjiä paikkoja… Mutta kuka oli varkauksien takana, miten ne oli toteutettu ja miten paljon oli hukassa? Henkisesti raskaan salapoliisityön jäljet johtivat lopulta odottamattoman korkealle organisaation omassa hierarkiassa  ja jälleen kerran totuus osoittautui tarua ihmeellisemmäksi… ja surullisemmaksi.

Palkittu dokumentti Bibliotekarien löytyy allaolevasta linkistä. Suositellaan!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=909&artikel=2462939

1 kommentti

  1. 23.05.2011 klo 7:55 am

    Lupaavat kaksi alkukappaletta sinulla. TV-sarjan promoja olen varmaan kuullut ruotsalaisesta radiosta aikanaan, mutta en muistaakseni tätä dokumenttia, joten kiitos linkistä.Latasin tiedoston juuri talteen työpaikan ulkopuolella kuunneltavaksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: